HEPA filters
Veilig betalen met iDeal
Voor 18u besteld, morgen verzonden
14 dagen bedenktijd
HEPA filters
Veilig betalen met iDeal
Voor 18u besteld, morgen verzonden
14 dagen bedenktijd

HEPA Luchtreiniger kopen?

HEPA luchtreiniger kopen? Kies voor een luchtreiniger van Rigoglioso. Wilt u een luchtreiniger kopen voor gezonde lucht in uw huiskamer, slaapkamer of kantoor? Of wilt u de luchtkwaliteit in uw bedrijfsruimte verbeteren? Dan bent u op Rigoglioso.nl aan het juiste adres. Wij verkopen compacte maar krachtige luchtreinigers.

Luchtreinigers met HEPA-filter tijdelijk met 25% korting en gratis verzending.

HEPA Luchtreinigers

10 m2 / 27 m3
15 m2 / 40 m3
20 m2 / 55 m3
55 m2 / 150 m3

Vervangingsfilters

Met een HEPA luchtreiniger minder stof in huis? 

Eén van de belangrijkste redenen dat mensen een luchtreiniger willen aanschaffen is om stof in huis tegen te gaan, maar helpt een luchtreiniger ook daadwerkelijk tegen minder stof?

Vooropgesteld, minder stof in de lucht betekent een verbetering van de luchtkwaliteit in huis. Het tegengaan van stof in de lucht helpt dus bij het creëren van een gezondere leefomgeving in huis. Naast het regelmatig handmatig schoonmaken van ruimtes in huis, is het aanschaffen van een anti stof apparaat geen overbodige luxe voor plekken die lastiger handmatig schoon te maken zijn en voor ruimtes in het algemeen.

Tips bij het gebruik van HEPA luchtreiniger voor minder stof in huis:

  1. Check de filter.
    Op de markt zijn verschillende type luchtreinigers beschikbaar. Luchtreinigers die werken met een filter zijn het makkelijkst te controleren op stof vermindering, omdat de HEPA-filter in de luchtreiniger een los onderdeel is die je na een tijd moet vervangen. Check na een paar dagen/weken of er in de filter stof zit. Zit er stof in de filter? Dan kan je ervan uitgaan dat het apparaat werkt en je een juiste aankoop hebt gedaan.
  2. Zet de luchtreiniger aan tijdens het schoonmaken en/of opruimen van een ruimte.
    Tijdens het schoonmaken en opruimen van een kamer komt een hoop stof vrij. Door op die momenten de luchtreiniger aan te zetten voorkom je dat het stof dat vrijkomt meteen terecht komt op het interieur of op andere plekken.

HEPA Luchtreiniger actie

Waarom gebruik maken van Rigoglioso’s luchtreiniger aanbieding? De meeste mensen die een luchtreiniger kopen, bestellen meteen meerdere apparaten. Zo kunnen zij verschillende ruimtes tegelijkertijd vrij maken van stof. Met Rigoglioso’s aanbieding bespaar je op elke luchtreiniger nu 25% en betaal je geen verzendkosten. Een andere manier op geld te besparen bij het kopen van luchtreinigers is door te kijken naar de specificaties van de producten.

Luchtreinigers zijn er in verschilende soorten en maten. De geschikte luchtreiniger kan je het beste kiezen op basis van de ruimte die jij structureel wil zuiveren van stof. Een woonkamer is doorgaans groter dan een slaapkamer, dus heb je een apparaat nodig die meer vierkante meter kan bestrijken. Aan de andere kant heb je voor kleine kamers genoeg aan kleine luchtreinigers, die in de meeste gevallen goedkoper zijn.

Denk daarom vooraf na over de plekken waar je luchtreinigers wil zetten en bereken daarna de grootte van de ruimtes. Selecteer daarna luchtreinigers die passen bij de omvang van de kamers. Kijk bij de productinformatie naar de vierkante meters die de apparaten kunnen reinigen. Op deze manier kom je uiteindelijk voordeliger uit, want je voorkomt dat je apparaten koopt die duurder zijn dan nodig is.

Meest gestelde vragen over luchtreinigers

Wat houdt de ROHS-certificering in?

Bedrijven die elektrische apparaten binnen de Europe Unie (EU) willen verkopen moeten de regelgeving van de RoHS Richtlijn 2011/65/EU naleven. De afkorting RoHS betekent Restriction of Hazardous Substances. In het Nederlands betekent deze term: beperkingen voor gevaarlijke grondstoffen. In de richtlijn worden eisen gesteld omtrent het gebruik van gevaarlijke stoffen in elektrisch en elektronisch apparatuur, denk bijvoorbeeld aan stoffen zoals lood en kwik.

Wat wordt bedoeld met het toepassingsgebied van een luchtreiniger?

Met het toepassingsgebied wordt verwezen naar de ruimte waar de luchtreiniger voor geschikt is in m² en m³ en daardoor ook effectief kan zijn. Het effect van een luchtreiniger is afhankelijk van de plek waar het apparaat gezet wordt. Een luchtzuiveraar die geschikt is voor 10 m² is niet instaat om een woonkamer van 20 m² te voorzien van schone lucht. Dat betekent dus niet dat de luchtreiniger niet werkt, maar dat de ruimte te groot is. 

Wat wordt bedoeld met de luchtvolume van een luchtreiniger?

De luchtvolume van een luchtreiniger wordt uitgedrukt in CADR. Deze afkorting staat in het Engels voor Clean Air Delivery Rate, wat in het Nederlands letterlijk “aanvoersnelheid schone lucht” betekent. De CADR van een luchtreiniger geeft dus aan hoelang een luchtreiniger erover doet om de lucht in een ruimte te filteren. Doorgaans wordt de CADR in m3/h uitgedrukt. Voorbeeld: 50 m3/h wil zeggen dat een zuiveraar gemiddeld een uur bezig is om 50 kubieke meter te filteren.