HEPA filters
Veilig betalen met iDeal
Voor 18u besteld, morgen verzonden
14 dagen bedenktijd
HEPA filters
Veilig betalen met iDeal
Voor 18u besteld, morgen verzonden
14 dagen bedenktijd

Luchtreiniger kopen

Luchtreiniger kopen voor thuis of kantoor? RigogliosoÔÇÖs luchtreinigers zijn bruikbaar voor kleinere en grotere ruimtes. Daarnaast zijn ze door het compacte design makkelijk verplaatsbaar. De HEPA-filter in de luchtreiniger zorgt ervoor dat de lucht in jouw woon- en werkomgeving minder stofdeeltjes en schilfers bevatten. Voor stoffige kamers of werkplekken waar u veel tijd doorbrengt zijn de HEPA-luchtreinigers daarom meer dan geschikt.

Luchtreiniger kopen

10 m2 / 27 m3
15 m2 / 40 m3
20 m2 / 55 m3
55 m2 / 150 m3

Vervangingsfilters

Welke luchtreiniger moet ik kopen?

Welke luchtreiniger moet ik kopen? Een terechte vraag, waarbij het antwoord enorm afhangt van jouw persoonlijke luchtbehoefte en een aantal andere factoren. De voornaamste aandachtspunten zijn de geluidsproductie, het reinigingsvermogen, het filtertype en de kosten.

Sommige luchtreinigers zijn beter geschikt voor grote of kleine ruimtes, en andere apparaten om allergie├źn te bestrijden of de luchtkwaliteit te meten. Let ten eerste bij het kopen van een luchtzuiveraar op de capaciteit, het filtertype en het geluidsniveau. Het geluidsniveau is belangrijker voor een luchtreiniger op de slaapkamer dan in de woonkamer. Maar als je last hebt van een allergie of astma, dan is het filtertype doorslaggevend. Om je te helpen bij het vinden van de meest geschikte luchtreiniger hebben we een aantal voordelen van een luchtzuiveraar op een rij gezet.

Comfort en gezondheid

Een luchtreiniger draagt bij aan een gezonder binnenklimaat, door stofdeeltjes uit de lucht te zuiveren. Dit helpt bij allergie├źn en andere gezondheidsproblemen. Zo kan je ademhaling verbeteren, en wordt de hoeveelheid stoffen die je inademt aanzienlijk verminderd. Dit draagt bij aan het gevoel van algeheel comfort in huis.

Bestrijding van nare geuren

Luchtreinigers helpen ook om ongewenste geuren te verminderen in jouw huishouden. Zo gaat het tabaksrook, chemische stoffen en huisdier geuren tegen. Het bestrijden van deze nare geuren, zorgt ervoor dat jouw huishouden hygi├źnischer ruikt en aanvoelt

Betere slaapkwaliteit en concentratievermogen

Een goede luchtkwaliteit zorgt ervoor dat je schonere lucht inademt. Het verminderen van stofdeeltjes zorgt voor een betere slaapkwaliteit en verbeterd concentratievermogen. Een luchtreiniger is daarom een uitstekende oplossing voor de slaapkamer en jouw thuiswerkplek.

Waar op letten bij het kopen van een luchtreiniger? (4 stappen)

Als je een luchtreiniger wilt kopen, zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Om te bepalen of een apparaat geschikt is voor jouw luchtbehoefte, gebruik je het volgende stappenplan:

1: Welke capaciteit heeft de luchtreiniger?

Bepaal ten eerste hoe groot de ruimte is waarvan je de lucht wil reinigen. In de specificaties van het apparaat staan de aanbevolen maximale afmetingen, voor een optimaal reinigingsresultaat. Als je zowel je een (kleine) slaapkamer en een (grote) woonkamer wilt zuiveren, is het vaak verstandig om twee apparaten aan te schaffen. Houd er rekening mee dat luchtreinigers met een grote capaciteit, ook meer energie verbruiken en dus meer kosten.

2: Hoeveel geluid maakt de luchtreiniger?

Zodra je de juiste capaciteit hebt gevonden, is het belangrijk om te bepalen welk geluidsniveau geschikt is. De meeste zuiveraars geven een indicatie over het maximale decibelniveau en sommige hebben een slaapstand. Voor een slaapkamer of kantoorruimte is een stil apparaat vaak de beste keuze, voor een woonkamer of keuken is het geluidsniveau mogelijk minder belangrijk.

3: Welk type filter heeft de luchtreiniger?

Bekijk zorgvuldig welk type filtersysteem een apparaat gebruikt. Zorg er dus voor dat je het juiste type filter voor jouw luchtbehoefte kiest. Dit is vaak afhankelijk van jouw doel, het type ruimte en de gewenste verontreinigingen. De meest voorkomende filters zijn de volgende:

Koolstoffilter

Dit dikke filter bestaat uit koolstof, vaak met koolstofkorrels of poeder. Het is met name geschikt voor het reinigen van geuren, rook, chemische stoffen en gassen. Een erg geschikt filtertype voor in de keuken.

Ionisator

Deze luchtfilter gebruikt positief en negatief geladen deeltjes om fijnstof, tabaksrook, schimmels, pollen, micro-organismen en huisstofmijt te filteren. Ionisators zijn met name geschikt voor ruimtes die geventileerd worden, en er nauwelijks vochtige lucht van buiten komt. Voornamelijk geschikt voor erg grote kantoorruimtes, met ventilatiesystemen.

HEPA-filter

HEPA staat voor High-Efficiency Particulate Air, dit filter is even geschikt voor het verwijderen van dezelfde deeltjes als een ionisator. Maar daarbij ervaar je geen negatieve effecten als de lucht vochtig is. Daarom zijn HEPA-luchtreinigers het meest geschikte filtersysteem voor thuis of kleine kantoren, waar geen ventilatiesysteem aanwezig is.

4: Wat zijn de terugkerende kosten na het kopen van een luchtreiniger?

Kies een apparaat dat binnen je budget past, overweeg dus goed hoeveel je wilt uitgeven. Luchtreinigers met vervangbare filters en hogere capaciteit zijn vaak wat duurder (in aankoop- en stroomkosten), maar ook effici├źnter. Bekijk daarom vooraf wat de terugkerende kosten zijn voor het vervangen van het luchtfilter.